Årssumé

Tänkte försöka mig på en liten summé av året såhär sista dagen av 2010. Men istället för att skriva en massa onödiga rader om vad året har bestått av har jag istället satt ihop några av mina favoritbilder:




Vill passa på att tacka alla som gjort 2010 till det fantastiska år som det varit! Nu hoppas vi att 2011 blir ännu bättre!

GOTT NYTT ÅR!

Jag har börjat spela schack.

Hittade ett schackspel på våran nygamla dator som jag har fastnat för. Fast jag förstår inte, här har dom heeelt andra regler än vad barnen på 6års har lärt mig. Där får man gå med alla pjäser precis hur man vill, men nu får man inte det. haha :p Nä men skämt och sido, ska kanske träna upp mig och börja spela schackturneringar. En ny hobby liksom.


Långkalsongsdagen.

Termometern visade många minusgrader imorse! Men det stoppade inte mig från att gå ut genom dörren. drog på mig långkalsongerna och mötte upp Susanne på greya där vi käkade varsin varm macka. Sen drog vi vidare på samhället, kikade lite på mellandagsrean. Susanne köpte sig en elvisp, jag lämnade in min klocka på förminskning, vi skrämde matilda på ica och pantade lite tomflaskor. Det var riktigt trevligt och riktigt kallt!

Och så var det ju det här med nyårsafton. Åter igen ett frågetecken, men det löser sig väl förhoppningsvis. Tråkigt dock att alla ska jobba!


Min nya träning

Familjen Lindmark fick ju ett xbox kinect i julklapp och jag tror banne mig att det är min nya träning! Det är så sjukt jobbigt så det är inte sant, men roligt på samma gång! Har blivit riktigt öm i kroppen, och det är väl ett gott tecken?

Julia var här nyss och då boxades vi mot varandra och dansade lite. Och hon klår mig i typ allt! Får ta och träna lite i smyg tills hon kommer hit nästa gång.

Just ja, har ju varit julafton också.

kanske skulle ha berättat att julafton också var väldigt fin. Vi quizade, eller dom andra klurade på frågorna medan jag lekte lagledare. Emma fick flest rätt och vann världens finaste pris! (en bild på mig såklart)
Vi åt julmiddag, tomten kikade förbi en sväng, vi öppnade julklappar, åt björk, spelade spel och dansade loss till kinect!

Nu har vi ätit julmiddag för tredje dagen i rad, och jag börjar faktiskt bli lite less. Men det räcker nog inte till så många dagar till, som tur är.

god jul i efterskott.

juldagen

Juldagen var mycket fin. Började hos Susanne där vi spelade en massa spel och tokdansade. Jag fick även hålla i sötaste marsvinet, shit mitt hjärta smälte. Sen drog vi vidare till lappis och lite mer dans och flum. Tappade bort alla mina vänner där på slutet, men tur att man hittade andra att hänga med.

Idag har jag tappat känseln i en av mina tår. Asskumt, men jag tror det beror på skorna och på tok för mycket dans. Men det är sånt man får leva med!


vem har slagit dig? - väggen!

Det här avsnittet hade vi missat att spela in när julkalendern gick på tv. Vi såg den hos Jens ikväll, och gud vad vi skratta!



"Lätt på tå, lätt på tå, alla går vi lätt på tå!"

andra gången gillt.

Okej, blev lite mer nöjd den här gången. Jag behöver väl inte nämna att bitarna var färdigköpta, limmades ihop med smältlim, och även kristyren var köpes? .. Annars hade jag inte ens försökt mig på ett andra pepparkakshus.






Fjärde advent

Vi tog det här med böghög till en helt annan nivå i helgen. Det blev en Carolahög. En väldigt fin hög om man frågar mig. Förövrigt har det varit en bra helg. Träffat en massa gamla klasskompisar som man inte sett sen i somras, dansat lite malmö beach night party och spelat sällskapsspel.

Och jo förresten, vi träffade han där långhåriga från så ska det låta också. Stefan Gunnarsson heter han tydligen. Vi utbytte några ord med varandra och så lyssnade vi på när han spelade. Det var fint att stå där runt flygeln!

Tack för i helgen hörrni!

Det här med pepparkakshus är inte riktigt min grej



Jag ska sluta göra pepparkakshus över huvud taget. Blev nöjd med bitarna, dom blev jämna och fina. Men sen att sätta ihop det hela med smält socker var ju inte det allra lättaste. Sen tog kristyret slut, så jag testade att blanda potatismjöl och vatten (för det är ju typ samma konsistens) men nä, det blev bara hårt och rann. (se fönster och lilltak)
Så jag gav upp. Aldrig Mer Pepparkakshus!  

Tisdag.

Idag jobbade jag som fritidsfröken. Spenderade halva dagen med att vara på badhuset där det var varmt som en BASTU! Varmare än vanligt, och jag trodde jag skulle avlida när jag väntade på att barnen skulle klä sig. Var även ensam fröken med både killarna och tjejerna. Är lite obehagligt att måsta vara inne på killarnas, och idag kom även ett gäng äldre killar och skulle bada. Hur kul tycker dom det är när en tjej är i omklädningsrummet?... Så jag ropade in i killarnas rum samtidigt som jag höll för ögonen och frågade hur det gick för dem, istället för att stampa in där som nån annan kille.

Sötare pepparkaksgumma har då jag aldrig sett



Var en sväng och kikade på Linneas luciatåg på dagis. ÅÅÅÅåå så söta dom var!

tredje advent

Har varit i Umeå i helgen. Det började med att bilen krånglade, så i Skellefteå fick vi hyrbil. Annars har vi haft det bra, shoppat julklappar (både till andra och till mig själv) och ätit gott.

Imorgon ska jag försöka dra med mig Matilda på luciatåg i kyrkan. Vadå, halv 9 är väl inte så tidigt??! Annars får jag väl fara dit själv. Är ju så mysigt i kyrkan!



skämtarn



Pappa försökte dra ett practical joke här om dagen, men den gick jag minsann inte på!

Attans



Såhär i efterhand vill jag spola tillbaka tiden till då jag inte höll en sax i handen och tänkte "nejmen det här kommer säkert bli jättebra!" Jag förstår nu varför folk utbildar sig till frisör.

Note to self: klipp aldrig, ALDRIG håret på dig själv!

Julkort

Julkorten som jag gjorde igår, dom postade jag idag! Det blev en hel del, och ändå är det en hel del kvar än. Jag brukar inte skicka så många julkort, förrutom till närmsta vännerna, men iår är det andra bullar! Ska fixa resten imorgon innan jag börjar jobba hade jag tänkt.

Vill du ha ett julkort, skriv det här.

Andra advent

Hade en ypperligt trevlig pysseldag hos Seppäs idag. Gjorde julkort, marsipanfigurer, fikade, åt och spelade wii.  







Elsa skulle göra Jesusbarnet i en krubba. Istället blev det Julius Caesar i badkaret. Haha, men jag tycker den blev fin! Även hennes polkagris som såg ut som sparris inlindad i bacon.

Nytt utseende

Kände för en uppdatering på headern här på bloggen, så jag knåpade ihop en lite mer juligare. Kanske inte skulle vinna nobelpriset i snyggast design, men som jag säger till barnen på 6års: Det är snyggt när det är slarvigt.

Peruken



Igår fick jag hålla i världens sötaste hårboll! Det fick mig att sakna mina marsvin jag hade en gång i tiden, Mizze & Mini. ÅÅÅåååh, ja vill ha ja vill ha ja vill ha!

"EEEElin, kan du rita en pjinsessa till meeeej?"

Okej. Ett tips om ni har tänkt jobba på dagis, eller 6års, eller där det över huvud taget finns barn:
Vad ni än gör, börja ALDRIG rita teckningar till barnen. ALDRIG. När ni väl har börjat så får man aldrig slutat.
Det misstaget gjorde jag, så i tre dagar har jag fått rita prinsessor, prinsar, rocktjejer, fotbollstjejer och luciatåg konstant. Vet inte hur många jag har gjort, men om jag säger 50 stycken så är det inte nån överdrift.

Nu ska jag vila upp handleden ihelgen.

Ulla och Åke

Oh herregud.
SNÖSTORM.
Hemfärden som brukar ta 5 minuter tog istället 20. Berodde dels på stormen, men även på att jag sparkade på en liten spark med två tjejer på. Herrejises, frös inte alls efter det träningspasset!

Och spröjset på vårat fönster har blåst ner. Då snackar vi storm liksom.

RSS 2.0